sunnuntai 13. tammikuuta 2008

Piikikästä

Kannoin eilen joulukuusen pihalle. Se alkoi karista, joten riistin siitä kaikki valot, pompulat ja kimalteet ja kannoin sen sitten ulos. Siinä vaiheessa se oli tiputtanut suurimman osan neulasista lattialle ja loput vihreänä vanana ulko-ovelle, ja kun viskasin rangan vihapäissäni portaitten viereen siinä ei ollut viittä neulasta enempää.
Nykykuuset eivät näköjään kestä niin kuin ennen. Kun vuosi sitten kannoin kuusen ulos maaliskuun puolivälissä, siinä sentään oli yhä puolet neulasista jäljellä.
Joulu on siis virallisesti nyt ohi ja tätäkin vuotta jo puoli kuuta kulunut. En tehnyt uudenvuodenlupauksia, koska ne eivät kuitenkaan pidä, Ainoa lupaus on etten enää kysy Paavo Leskiseltä mitään mikä liittyy kunnallispolitiikkaan. Tyhjän saa pyytämättäkin.
Sillä hedelmistään puu tunnetaan. Viime vuoden kuntaliittymishölmöily oli siitä oiva opetus. Kertaakaan, toistan KERTAAKAAN EI SAATU TARKKOJA LUKUJA MISSÄ SÄÄSTETÄÄN KUNTALIITOKSEN YHTEYDESSÄ, MITÄ SÄÄSTETÄÄN JA MITEN PALJON SÄÄSTETÄÄN. Annettiin vain epämääräisiä musta-tuntuu-että-tässä-tulee-säästöjä tai vastaavia optimistisia säästörakennelmia, joista ei pirukaan saanut selvää. Mitään eksakteja ja tosiasioihin tiukasti pitäytyviä lukuja ei annettu koska niitä ei ollut saatavilla. Ei myöskään oltu tehty kaiken varalle rinnakkaissuunnitelmaa, vaan jyrättiin päätöksiä ja mennä rymisteltiin kuin Juggernautin vaunut. Oli vain jumalaton kiire saada Pyhäjärvi Haapajärven velkoja maksamaan.
Se on sitä kunnallispolitiikkaa, jonka loppu pysähtyy kuin seinään ensi kunnallisvaaleissa.
Pitäisi vain jotenkin kestää sinne saakka etteivät viimeisenä kostona Pyhäjärvelle ehdi tehdä pillamuksia. Mitään menetettäväähän nykyvaltuuston enemmistöllä ei enää ole.
Tämä valtuustosta.
Sundsvallin telaketjufeministit ovat saaneet tärkeän työvoiton miesten ja naisten tasa-arvossa. Tähän saakka miehet ovat polkeneet naisten tasa-arvoisuutta käyttämällä uimahousuja uimahallissa käydessään. Nyt naisetkin saavat käyttää uidessaan vain alaosaa peittävää vaatetta. Jipii.
Mutta.
Oletetaanpa että Sundsvallin kaikki feministit alkavat käydä nyt uimahallissa ja käyttävät saavutettua etuaan roikotella yläosattomissa. Se ei välttämättä lisää miesten kävijämäärää. Miksikö?
Asiaan vaikuttaa femakoitten itsensä ulkonäkö. Normaali telaketjufeministi on androgyyni ei-naisellinen otus, joka herättää normaalimiehissä yhtä paljon seksuaalista himoa kuin verkkosäkillinen eltaantuneita silakoita. Siksi.
Mutta antaapa ruotsalaisten yrittää. Tiedä miten iso matkailuvaltti asiasta vielä kehittyy. Röh - röh.
Lisäksi asiasta saa virnistelyn aiheita loputtomiin. Se edellinenkin kun on tuoreessa muistissa, noitten mainioitten feministien aikaansaannos. Nämä yrittivät saada tietokoneen hiiren osoittimen - sen pienen mustan nuolen - muunnetuksi johonkin toiseen muotoon. Nykyisessä nuolessa kun oli näitten mielestä se vikana, että se fallosmaisesti tökki asioita ja siis omalla veikeällä tavallaan alisti naispuolisia. Ei selvinnyt mitä feministit olisivat tarjonneet tilalle, mutta oman mielikuvitukseni luoma feministinen tökkijä ei vaikuttanut kovin käytännölliseltä.
Ihanaa, femakot, ihanaa. Lisää samasta aiheesta, pyydän.
Loppuun vielä ruokaresepti, kuuluu sarjaan ' naisellisempi puoleni.'
Kyse on voimakkaasti maustetusta potenssipadasta neljälle syöjälle.
Hanki sisäfilettä noin puoli kiloa. Vain sisäfile käy, ei ulkofile tai vastaavat. Leikkaa se peukalonpaksuisiksi pihveiksi. Keitä riisiä riittävästi neljälle - laji voi olla joko puuroriisi tai pitkäjyväinen, ihan sama. Kuori ja viipaloi kymmenen normaalikokoista sipulia, paista ne ruskeiksi ja siirrä pataan. Kuori ja paloittele juuriselleri, paista ja siirrä pataan. Paista pari rasiallista pieniä herkkusieniä kokonaisina ja lisää pataan. Anna hautua ainakin tunnin verran kuumassa. Mausta mössö suolalla, valkopippurilla, roseepippurilla ja chilillä niin, että maistelet sekoitusta välillä. Mausteita on oltava niin paljon että otsalle nousee hiki. Paista nyt kuumalla liedellä sisäfileet nopeasti molemmilta puolin niin että sisus jää punaiseksi, leikkaa ne suikaleiksi ja sekoita mössöön. Iso tarjoiluvati, kaada riisi keskelle ja koverra kasa tulivuoren näköiseksi. Kaada mössö kraaterin täytteeksi ja koristele esimerkiksi tölkkichilipavuilla.
Tuhti ruoka ja nimensä veroinen.
Kieltäydyn ruokkomaksuista.

Ei kommentteja: