torstai 20. joulukuuta 2007

Joulupakina

Lukiessani tänään aamusanomia pärskähdin nauruun. Lehden kulttuurisivuille oli kuvattu
parimetrinen vaginaveistos, joka oli saanut jonkun kulttuuripalkinnon. Niin sitä pitää! joskus aikoinaan Helsingin taidetalon seinälle joku näistä niinku -taiteilijoista oli raakannut taideteokseksi ihokarvansa ja liimannut ne seinään. Nyt oltiin siis päästy itse asiaan ja teos saa ilmeisesti ison kasan palkintoja, tekijä kuuluisuutta omaperäisyydestään ja eduskunta saa lisää vettä myllyynsä. Sillä en oikein usko että eduskunnan telaketjufemakot jättävät tilaisuuden käyttämättä päästäkseen esiintymään televisiossa ja muissa tiedotusvälineissä. Onhan eduskunnassa parhaillaan iso asia vireillä, kun yksi kepulaisnainen on kiihtynyt seksuaalisesti siitä että näyteikkunoissa olevilla mallinukeilla on alusvaatteet ja katujen varsilla on H & M:n alusvaatemainoksia. Ehkä uutta kohua hillitsee se tosiasia, että vaginaveistoksen tekijä on nainen.
Veistos on värillinen, vaaleanpunainen ja tehty silikonista.
Sen ulkoilmakestävyys on hieman kyseenalainen, samoin sen turvallisuus pitemmän päälle. Veistoksessa oleva reikä kun saattaa olla vastustamaton paikka niille intellektuelleille, jotka muutenkin tuntevat mielenkiintoa aihetta kohtaan. Siinä poliisi saattaa saada jatkuvaa työtehtävää raastaessaan juuttuneita humalikkoja patsaan kimpusta.
Aikanaan, kun Havis Amandan veistos paljastettiin, sen alastomuus herätti suurta pahennusta. Samoin äskettäin paljastettu hiihtäjäpatsas sai samasta asiasta arvostelua - tosin siihen on näköjään jo totuttu eikä se herätä kiihtymystä eikä seksuaalisia kannanottoja. Jos tämä uusin vaginaveistos nyt saadaan esiin esimerkiksi Kansojen rauha -veistoksen lähettyville, se tasapainoittaisi nyt hieman levotonta patsastelua.
Tämä korkeakulttuurista.
Toinen mielenkiintoinen uutinen viikolla oli kuolleen ihmisen tuhkaaminen ja puristaminen timantiksi suuren paineen ja lämmön avulla. Erikoista uutisessa oli että tunnettu kyläkauppias on testamentissaan määrännyt ruhonsa muutettavaksi 0,7 karaatin timantiksi ja vielä määrännyt ettei sitä saa käyttää napakoruna. Persuksista ei tosin puhunut mitään.
Prosessi on seuraavanlainen:
Arkku ja ruho tuhkataan ja saadaan 2 - 4 kiloa tuhkaa, joka lähetetään Sveitsiin tehtaalle. Siellä tuhkasta erotellaan hiili, joka muutetaan 60.000 barin paineessa ja 2700 asteen lämpötilassa grafiitiksi ja sitten hiljalleen raakatimantiksi, joka voidaan sitten hioa lopulliseen muotoonsa.
Jos homma olisi huokeampi kuin mitä hinnaksi esitettiin, se saattaisi kiinnostaa minuakin. Minulle on ihan sama missä ja mihin kohti timantti pannaan. Tosin haluaisin itse nähdä miten joku roikottaisi kilon painoista napakorua .......
Vaikka onhan niitä mielenkiintoisempiakin koristepaikkoja.
Tämä timanteista.
Joulu on tullut varkain. Ei ole ehtinyt ostaa vielä mitään enkä toisaalta aio ostaakaan mitään, sillä tyttäreni ovat jo niin iällä pilattuja ettei heille osaa ostaa mitään mistä ei saisi nyrpistelyä. Sen vuoksi annan rahaa kirjekuoressa: voivat ostaa mieleisensä asian joulun jälkeen ja epäilen että menee paljon parempaan tarpeeseen kuin jos itse yritän sotkeutua asiaan. Sen sijaan ostan jouluherkkuja niin että pöytä notkuu. Kaksi kinkkua on pakasteessa ja kolmas tuorekinkku odottaa paistamistaan, kalatuotteita on korillinen, hedelmiä säkillinen ja eri laatikkoruuat odottavat syöjiä. Rakastan kattaa pöytää. Aattoillaksi tulee osa porukkaa kotiin ja loput lapsista saan viimeistään Tapaninpäivänä. Myös kuusi on katsottu valmiiksi. Otan pienen kuusen, sillä viimevuotinen alkoi maaliskuussa karistaa niin pirusti neulasia ettei sillä ollut äärtä eikä rajaa.
Joten: HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JA ONNELLISTA JOULUA!

Ei kommentteja: